KYMJP:n Killan jäsentiedote 10.3.2024

Jäsentiedotteeseen 2024 tästä linkistä

Killan matka KYMJP:n vieraaksi Pahkajärvelle tiistaina 16.5.2023

 

Pahkajärvelle tiistaina 17.5.2022

KYMJP:n komentaja on kutsunut kiltalaiset pataljoonan vieraiksi seuraamaan koulutusta ja ammuntoja Pahkajärvellä tiistaina 17.5.2022.
Lähtö Haminasta, RUK:n kentältä klo 09.30
Valkealan ABC huoltoasemalla n klo 10.10. Varustus säähän ja ulkoiluun sopiva.
Ilmoittautuminen Juhalle 0405158588 , sp tai Markulle 0442166034 , sp 12.5. kuluessa. (Kuvat KARPR)

Kymen jääkäripataljoonan uusi arki

Mietitkö koskaan, millaista arki Kymen jääkäripataljoonassa on syksyllä 2021? Viimeisen neljän saapumiserän aikana on kehittynyt uudenlainen arki joka kehittyy ja muuttuu yhä. Haastattelimme kolmea varusmiestä panssarijääkäri Aaltoa, Sharmaa ja upseerikokelas Linkolaa, jotka palvelevat pataljoonassa eri tehtävissä.

Paluu Vekaranjärvelle pitkien lomien jälkeen saattaa aluksi tuntua kankealta, mutta kuten panssarijääkäri Aalto toteaa: – palveluksessa tärkeintä on pitää pilke silmäkulmassa ja pitää positiivinen asenne. Myös panssarijääkäri Sharma palaa Vekaranjärvelle positiivisin mielin, sillä hän pitää uudesta palvelustehtävästään kirjurina. Reserviupseerikurssilta Haminasta palannut upseerikokelas Linkola palasi Vekaranjärvelle vastuutehtäviin iloisin mielin. Yleisesti ottaen osaa varusmiehistä jännittää paluu lomien jälkeen ja toiset taas ottavat sen rennommin.

Panssarijääkäri Sharma

Neljän viikon kiinniolojakso on pitkä ja se tuo kaikille omat haasteensa, uudelle saapumiserälle tämä oli ensimmäinen. Panssarijääkäri Sharma toimii yrittäjänä baarialalla ja pitkä poissaolo voisi tuoda hänen työelämään haasteita. Toimeliaana yrittäjänä Sharma pyrkii suorittamaan tehtävänsä tehokkaasti, jotta hänelle jää aikaa perheelle ja työasioiden hoitamiseen. Kirjurin tehtävässä on paljon yhteistä Sharman siviiliammattiin sisältäen paperitöitä, tilauksia ja kiireellisten asioiden hoitamista.

Panssarijääkäri Aalto Kaartin Kinon edustalla

Harjoituksista ja maastosta tulee kokemuksista usein parhaimmat ja huonoimmat muistot. Ensimmäisen panssarijääkärikomppanian jääkärialiupseerilinja vietti maastossa kolme viikkoa putkeen. Kolmen viikon aikana Aalto  pääsi toimimaan ryhmänjohtajana paikallispuolustusharjoituksessa, sekä partionjohtajana taisteluammunnoissa. Aalto koki partionjohtajan tehtävän kunniatehtävänä, ja oli tyytyväinen niin omaan kuin ryhmänsä toimintaan. Päivät maastossa menevät harjoituksissa, joista Aalto nautti kovasti. Illat saattoivat venyä pitkiksi teltanpystytysharjoituksissa, eli “telttaralleissa”, sekä muiden asioiden hoitamisissa. Aalto tuo esille hauskan muiston lähivartiovuorostaan: – Lämmitin johtajateltan kaminaa ja piippu irtosi täyttäen koko teltan savulla. Aalto toteaa johtajien olleen hieman tuohtuneita tapahtuneesta.

Maasto-olosuhteisiin nähden kasarmielämä tuo omia vapauksia, mutta myös kuria ja rutiineja. Kasarmielämään kuuluu tiettyjä virallisuuksia, kuten muodossa käveleminen, asiallinen tervehtiminen, varustuksen kunnossapito, siivouspalvelut ja muut vastaavat.

 

Upseerikokelas Linkola toteaa, että maastossa annetaan kaikkensa ja kasarmi on paikka jossa levätä, pienistä asioista voi nauttia – punkasta, suihkusta ja sotilaskodissa käymisestä. Linkola kertoo, että panssarijääkärilinjan menestys koulutuksissa tuottaa hänelle iloa. Linkolan tehtävä kokelaana ja valvojana on valmistella seuraavan päivän manööverit valmiiksi ja valvoa linjan toimintaa.

Vapaa-ajalla varusmiehet viettävät aikaa toistensa kanssa, käyvät kuntosalilla ja urheilevat, kuitenkin on muistettava koronarajoitukset ja yksiköiden väliset tapaamiset eivät ole mahdollisia. Kiinnioloaika vietetään tiiviisti samassa porukassa ja se voi tuottaa haasteita osalle varusmiehistä.

Tupakavereiden kanssa on tultava toimeen, vaikka väkisin. Oikeanlaisella johtamisella ja yhteishengen luomisella saadaan kuitenkin helpotettua palvelusta. Varusmiesten käytössä ovat sotilaspastori ja sosiaalikuraattori, joiden puoleen voi kääntyä vaikeina hetkinä.

Lomilla palautumisen tarve on suuri pitkän kiinniolojakson jälkeen. Lomilla inttiasiat jätetään pois mielestä ja nautitaan lomasta. Varusmiehet viettävät lomaa haluamallaan tavalla. Sharma hyppää heti kotiin päästyään sänkyyn nukkumaan. Aalto viettää aikaa tyttöystävänsä kanssa käyden esimerkiksi Linnanmäellä ja Seurasaaressa. Linkola pyrkii ottamaan joka päivästä kaiken irti ja kokemaan uusia asioita. Ennen lomia kuitenkin pitää siivota oma tupa ja kaappi, jotta kasarmi jää hyvään kuntoon odottamaan lomilta paluuta. Yleisesti ottaen varusmiehet ottavat kaiken irti lomistaan, jotta taas jaksaa palata uusien harjoitusten ja haasteiden pariin!

Teksti ja kuvat: Kymen jääkäripataljoonan mediavarusmiehet

KUTSU kevätkokoukseen, lisänä sääntömuutos

KOKOUSKUTSU

Kymen Jääkäripataljoonan Kilta ry Kevätkokous pidetään Haminassa, Wanhassa Veteraanissa keskiviikkona 26.5.2021 klo 18.00. Käsitellään sääntöjen kevätkokouksen asiat ja lisäksi sääntömuutos. Kokouspaikalle voidaan ottaa enintään 20 henkilöä ja kokoukseen voi lisäksi osallistua nettiyhteydellä. Kaikkien osallistujien on ilmoittauduttava 23.5. kuluessa sähköpostiosoitteeseen tai puh 0442166034 (Markku). Kirjautumislinkki tulee ilmoittautuneille ed. päivänä. Sääntömuutoksen asiat ovat etukäteen luettavissa killan kotisivuilla www.kymjpkilta.com. Hallitus

Liitetiedostossa sääntöjen muutosesitys ja nykyiset säännöt , sääntömuutosesitystä on päivitetty 23.5. klo 17.35

SÄÄNTÖMUUTOS 2021 versio3 23-5-2021 klo 17.35

KYMJP:n komentaja everstiluutnantti Kimmo Sirniön puhe meille 12.3.2021

”Arvoisat kiltalaiset, jääkärit ja jääkärihenkiset!
Terveiset Kymen jääkäripataljoonasta!

Tänään 12.3. kuluvaa vuotta Kymen jääkäripataljoona täyttää 100 vuotta varsin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Tilanteesta johtuen erilaisten juhlallisuuksien ja paraatien järjestäminen sekä niiden seuraaminen on tällä hetkellä mahdotonta. Rajoitteet eivät kuitenkaan estä meitä juhlistamasta juhlapäivää. Me vain toteutamme sen tällä kertaa toisenlaisella tavalla. Paraatien ja juhlien aika on myöhemmin.

Miksi perinnepäivää vietetään 12.3. ja miksi juuri tänään KYMJP täyttää 100 vuotta?
Kymen Jääkäripataljoonan perinnepäivä periytyy aina vuoteen 1610, jolloin 12. maaliskuuta Jakob De la Gardien johtama sotajoukko valloitti Moskovan.
Kymen Jääkäripataljoonan varhaisin perinnejoukko-osasto on vuonna 1920 Joensuussa perustettu polkupyöräpataljoona 3, joka muodostettiin Hämeenlinnasta tuodusta Hämeen ratsurykmentin polkupyöräeskadroona sekä Viipurista tuodusta Karjalan ratsujääkärirykmentin polkupyöräeskadroonasta.

Vuonna 1936 joukko-osaston tehtäväksi annettiin Kuninkaallisen Preussilaisen Jääkäripataljoona 27:n perinteiden vaaliminen ja sen nimi muutettiin Jääkäripataljoona 3:ksi. Ja tiedoksenne niille, joille Jääkäripataljoona 27 historiallisena joukkona ei ole tuttu. Jääkäripataljoona 27 palveli Saksan armeijassa vuosina 1915-1918 ja se koostui Suomen itsenäisyyttä ajavista vapaaehtoisista. Näitä vapaaehtoisia kutsuttiin jääkäreiksi ja he olivat saaneet sotilaskoulutusta ja Saksan Hohen Lockstedtissa.

Talvisodassa JP3 toimi suojajoukkona ja osallistui muun muassa Joutselän ja Summan taisteluihin.
Jatkosodan hyökkäysvaiheessa JP3 taisteli niin Korpiselällä, Tuuloksessa, Syvärillä ja Äänisellä.
Asemasotavaiheessa JP3 osallistui taisteluihin muun muassa Kannaksen, Kuuterselän ja Vuosalmen taisteluihin.
Jatkosodassa JP3 oli sijoitettuna kuuluisaan kenraalimajuri Ruben Laguksen Jääkäriprikaatiin ja asemasodan aikana Panssaridivisioonaan. Tuolloin Mannerheim-ristin ritari Hynnisen johtama pataljoona oli mukana jatkosodan ja Lapin sodan ratkaisevimmissa taisteluissa, joissa pataljoona kärsi valitettavan suuria tappioita vihollisen ylivoiman vuoksi.

Pataljoonan perinnejoukko JP3 taisteli kovissa olosuhteissa niin talvi-, jatko- kuin Lapin sodassa. Nykyisellä panssarijääkärikoulutuksella löytyy historiallinen linkki sodanaikaiseen panssarivaunujen ja jääkäreiden yhteistoimintaan. Nostan esiin yhden JP3:n sodanajan keskeisimmistä opeista. Yhteistoimintaa jääkäreiden ja panssarivaunujen välillä on harjoiteltava ankarasti. Joukko, joka hyökkäsi panssarivaunujen tukemana ilman koulutusta, usein epäonnistui tehtävässään.

Vaikka aikaa on kulunut ja sotaveteraanit lähes jo poistuneet keskuudestamme. Muistakaa, että Suomea sellaisenaan ei olisi ilman heidän itsenäisyydelle antamaa merkittävää panosta. Kaikki kunnia sotiemme veteraaneille. Suomen itsenäisyydestä on maksettu kova hinta.

Sotien jälkeen pataljoona sijoitettiin Lahteen ja siitä edelleen vuonna 1953 Haminaan . Vuonna 1957 Kymen Jääkäripataljoonan nimen saanut itsenäinen joukko-osasto lakkautettiin vuoden 1990 alussa, jolloin se liitettiin Karjalan Prikaatin joukkoyksiköksi Vekaranjärvelle . Toiminta osana Karjalan prikaatia on antanut pataljoonalle mahdollisuuden harjoitella yhteistyötä kaikkien aselajien kanssa. Yhteistoiminnan harjoittelu aselajijoukkojen kanssa on luonut erinomaiset edellytykset uskottavien ja suorituskykyisten joukkojen kouluttamiselle.

Voidaan sanoa, että pataljoonalla on vaikuttava ja vivahteikas historia. Sillä on ratsuväen perinteitä ja ratsuväen kielekkeinen lippu. Sodanaikainen liikkuvuus saavutettiin pääosin jalan, polkupyörillä ja suksilla. Nyt 100 vuotta varsinaisen perustamisen jälkeen KYMJP:n varustuksena ja ajoneuvoina on maavoimien tulivoimaisin ja modernein kalusto. Kymen jääkäripataljoona tunnetaan koulutuksen korkeasta laadusta ja asenteesta, jossa tehtyyn työhön ja palvelukseen suhtaudutaan intohimolla. Henkilökunta on sitoutunut työhönsä ja haluaa kehittää omaa osaamistaan. Pataljoonassa palvelevia varusmiehiä kohdellaan ja tulee kohdella kunnioittavasti. Jokainen henkilökuntaan kuuluva tietää, että oma koulutuksen kädenjälki näkyy suoraan oman sodanajan joukon suorituskyvyssä. Henkilökunnan on ansaittava palvelusta suorittavien varusmiesten ja -naisten luottamus rauhanaikana suoritettavien näyttöjen perusteella.

Asevelvollisten keskuudessa Kymen jääkäripataljoona on haluttu palveluspaikka. Esivalintatilaisuudessa Kymen jääkäripataljoonaan oli tänäkin vuonna enemmän halukkaita kuin paikkoja olisi tarjolla. Mielekäs ja haastava varusmiespalvelusaika ja siihen liittyvät kokemukset kiirivät positiivisina tarinoina kaveripiirille. Varusmiehet ovat motivoituneita ja komentajana onkin ollut ilo seurata erilaisten yksiköiden ja joukkueiden positiivisen hengen kehittymistä heti palveluksen aloittamisesta alkaen. Melkoinen joukko erilaisia yksilöitä on jäänyt positiivisesti mieleen.
Kaikki tämä näkyy koulutettujen joukkojen laadussa ja niiden korkeassa tasossa. Kymen jääkärit ovat merkittävässä roolissa sekä vastuussa Kaakkois-Suomen alueella ylläpidettävästä sotilaallisesta valmiudesta. Pataljoonan yksiköt tuottavat uskottavaa puolustuskykyä maavoimien tärkeimpiin ja iskukykyisimpiin joukkoihin.

Sodanajan kokoonpanoihin siirryttäessä yhteishenki on ollut vahvaa ja siitä hyvänä konkreettisena esimerkkinä viime keväänä järjestetty panssarijääkäripataljoonan kertausharjoitus, jonka osallistumisprosentti yhteiskunnan haastavasta tilanteesta huolimatta oli historiallisen korkea. Kun kutsu tuli – siihen vastattiin. Reserviläisillä oli kova tahto tulla tapaamaan vanhoja palvelustovereita ja kertaamaan panssarijääkäreiden perustaitoja.

Tällaisten yhteisten reserviläistapaamisten järjestäminen on onneksi mahdollista aikaisempaa helpommin – kiitos sosiaalisen median. Viimeisen vuoden aikana yhteistyötä Kymen jääkäripataljoonan killan kanssa on suunniteltu ja tiivistetty korona tilanteesta huolimatta. Komentajana toivonkin, että erilaisten reserviläistapahtumien ja tapaamisten toteuttaminen sekä niiden tukeminen mahdollistetaan kiinteällä yhteistyöllä Kymen jääkäripataljoonan killan kanssa. Kiltaan liittyminen on maksutonta ja sen kautta on mahdollista tulla esimerkiksi tutustumaan Kymen jääkäripataljoonan koulutukseen, seuraamaan taisteluammuntoja tai järjestää muuta toimintaa kiinnostuksesta riippuen.

Pataljoonan perinteisiin liittyen on viime ja tämän vuoden aikana julkaistu kaksi kirjaa. Lauri Hietaniemi on kirjoittanut elämänkerran talvisodassa komppanian päällikkönä sekä jatko- ja Lapinsodan aikana pataljoonan komentajana toimineesta Mannerheim-ristin ritarista Jouko Hynnisestä. Lisäksi tietokirjailija Mikko Laiho on julkaissut juuri teoksen ”Jääkäripataljoona 3 sodassa”. Suosittelen kirjoja niille, jotka ovat sotahistoriasta kiinnostuneet, vaikka toisen kirjan lukeminen onkin itselläni vielä vaiheessa.

Koska tätä juhlapäivää ei päästä juhlistamaan sille kuuluvalla arvokkuudella. Suunnitelmissa on, että paraati, kalustoesittely ja muut juhlallisuudet järjestetään 3.9.2021 Kouvolassa turvallisuustapahtumaan liittyen. Toivotan kaikki tervetulleeksi tilaisuuteen.

Ajat ovat nyt kaikille haastavat. Nyt, jos milloinkaan aikaisemmin rauhanaikana, tarvitsemme tukea toinen toisiltamme tilanteesta selviämiseksi. Olemme kaikki saaneet kasvaa yhteiskunnassa, jonka perustana on yksilön hyvinvointi osana yhteiskuntaa.
Valitettavan moni yksilö on nyt jäänyt yksin ja eristyksiin yhteiskunnassa. Muistakaa tukea kotiväkeä sekä ystäviä ja auttaa heitä selviämään näistä vaikeista ajoista. Puhelinsoitto tai viesti silloin tällöin muistuttaa, että heitä ei ole unohdettu. Niin täällä palveluksessa kuin sen ulkopuolellakin , tuetaan toisiamme ja autetaan palvelustovereita ja ystäviä jaksamaan eteenpäin. Kaveria ei jätetä.”

100 -vuotisterveisin
Kymen jääkäripataljoonan komentaja
Kimmo Sirniö
”Kaarti päälle – Jääkärit kärkeen!”

KYMJP mukana RUK:n oppilaiden loppusodassa

KYMJP joukot yhdessä muiden aselajijoukkojen kanssa harjoittelivat hyökkäystaistelua RUK:n oppilaiden kanssa. Harjoitus oli onnistunut kokonaisuus, jossa joukot pääsivät toimimaan osana pataljoonaa. Harjoituksessa hyödynnettiin laajasti KASI simulaattorijärjestelmää. RUK:n oppilaille harjoitus toimi ”loppusotana”, jossa KYMJP:n mekanisoidut joukot tarjosivat todentuntuisen harjoitusvastustajan ja yhteistyöosapuolen.
Kuvamateriaali: Puolustusvoimat

Tervetuloa Kymen jääkäripataljoona!

Iloksemme voimme ilmoittaa uudenlaisesta yhteistyömuodosta Kymen jääkäripataljoonan (KYMJP) kanssa. Tahtotilana on yhdistää kiltaa, KYMJP:n henkilökuntaa, varusmiehiä ja myös jo kotiutuneita reserviläisiä aiempaa tiiviimmin. Jatkossa tulettekin näkemään kotisivuillamme ja somekanavillamme mm. kuvia ja artikkeleita pataljoonan harjoituksista.
Karjalan prikaatiin kuuluva KYMJP kouluttaa varusmiehiä jalkaväen monipuolisiin tehtäviin mm. panssarijääkäreiksi, jääkäreiksi, tiedustelijoiksi, sissiradisteiksi, tulenjohtomiehiksi ja panssarintorjuntaohjusmiehiksi. JÄÄKÄRIT KÄRKEEN!
Kuva: Puolustusvoimat

Kymen jääkäripataljoonan vuosipäivää 12.3. vietettiin Wanhassa Veteraanissa

Kymen jääkäripataljoonan vuosipäivää 12.3. vietettiin killan omalla tilaisuudella Wanhassa Veteraanissa. Tilaisuudessa mm. kuultiin musiikkiesitys ja jaettiin killan huomionosoituksia. Onnittelut palkituille!

Puheenjohtaja Markku Sepän (vas.) vieressä huomioituja jäseniä: Pekka Suurpää, Jorma Jack, Raimo Jormalainen, Timo Nopanen, Pertti Heino ja Martti Rela.

Esiintyjät vasemmalta: Timo Nopanen, Markku Myllynen ja Erkki Mäkelä.

#kymjpkilta

TIEDOTE KILLAN TAPAHTUMIIN LIITTYEN

Ulkoilupäivä 21.3. on peruttu. Samoin myös muut killan tapahtumat perutaan toistaiseksi. Kevätkokouksen asiat käsitellään erikseen tai syyskokouksessa.

Seuraa killan ilmoituksia Reimarin palstalla, killan sivuilla www.kymjpkilta.com ja Facebookissa ”Kymen Jääkäripataljoonan Kilta”.

Killan hallitus

Marskin ritari Jouko Hynnisestä tekeillä kirja

Filosofian tohtori Lauri Hietaniemi on tekemässä kirjaa Mannerheim-ristin ritari Jouko Hynnisestä. Kirja painottuu Jouko Hynniseen ja myös JP 3:n historiaan. Kiltalaiset, jos teillä on äänitteitä, haastatteluja ja muuta materiaalia Jouko Hynnisestä tai teillä on henkilökohtaisia kokemuksia, ottakaa yhteyttä , puh 044-2166034 tai , puh 040-5532764.

http://www.mannerheim-ristinritarit.fi/ritarit?xmid=27

 

Killan kevätkokous 8.4.2020

Kymen Jääkäripataljoonan Kilta ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään keskiviikkona 8.4.2020 klo 18.00 Wanhassa Veteraanissa, Kadettikoulunkatu 7, Hamina alkaen kahvituksella.

(YP: Ohjelma tarkentuu myöhemmin.)

Tervetuloa!

KymJP:n Kilta ry, hallitus

Kymen jääkäripataljoonan vuosipäivää juhlistetaan 12.3.2020

Kymen jääkäripataljoona viettää perinnepäivää Vekaranjärvellä perjantaina 8.3 perinteisin menoin.
Täällä Haminassa vietämme ko. päivää killan tapahtumana tiistaina 12.3, joka on virallinen vuosipäivä. Aloitamme klo 18.00 seppeleenlaskulla Kolmen kannaksen koukkaajien muistomerkille, josta siirrymme Wanhan Veteraanin tiloihin klo 19.00 alkaen viettämään ohjelmallista tilaisuutta kahvitarjoiluineen. Musiikin ja kahvittelun ohella kuuntelemme Kymen jääkäripataljoonan komentajan esitelmän.

Jäsenet, varatkaa almanakasta aikaa tilaisuudelle, pukeutumiskoodina – arkipuku.

TAPAHTUMA-AIKATAULU 2020

TAMMIKUU                                                             Paikka/järjestelee

23.01. to Hallituksen kokous klo 18.00. Wanha Veteraani/pj, siht, hall

HELMIKUU

10.02. ma Hallituksen kokous klo 18.00. Wanha Veteraani/pj, siht, hall

MAALISKUU

12.03. to KymJP:n vuosipäivä/Kilta klo 18.00. JP kenttä+Wanha Veteraani/hallitus

13.03. pe KYMJP:n perinnepäivä. Vekaranjärvi/hallitus, pyörä

13.03. pe Talvisodan päättymispäivä. Hamina

21.03. la Ulkoilupäivä ja Pilkkikilpailut. Valkjärvi/koul+hallitus

HUHTIKUU

08.04. ke Killan kevätkokous klo18 (kahvi 18.00). Wanha Veteraani/hallitus

27.04. ma Kansallinen veteraanipäivä. Hamina/perinne

TOUKOKUU

01.05.  Aineisto Kilpi-lehteen (8.5. mennessä).

08.05. pe KARPR:n vuosipäivä. Vekaranjärvi/pj

17.05. su Kaatuneiden muistopäivä. Hamina/perinne

27.05. ke Kiltayhtymän kokous. Vekaranjärvi/pj

KESÄKUU

04.06. to Puolustusvoimien lippujuhlan päivä. Hamina/perinne

20.06. Kilpi-lehti ilmestyy

Vko 26. Hallituksen kesäkokous. Länsikylän tukikohta/pj, siht

ELOKUU

1.8.-8.8. Hamina Tattoo

19.08. ke Killan onkikilpailut. Hamina/koul

SYYSKUU

06.09. su Pistooli- ja kiväärikilpailu klo 13.00. Lupinmäki/koul

Vko 38. Hallituksen kokous klo 18, syysk.asiat. Wanha Veteraani/pj, siht

?    ..             Yhteistyötapahtuma KYMJP. Pahkajärvi

LOKAKUU

15.10. to Killan syyskokous klo 18.00 kahvit. Wanha Veteraani/hallitus

20.10.  Aineisto Kilpi-lehteen (23.10.menn). Pj, siht, hall

MARRASKUU

08.11. su Isänpäivän kirkkohetki. Hamina/kultt-hengtmk

JOULUKUU

06.12. su Itsenäisyyspäivän tapahtumat. Hamina/perinne

.12. KYMJP:n kotiuttamisjuhla. Vekaranjärvi/hallitus, pyörä

17.12. to Hallitus ja talkooväen jouluateria. Wanha Veteraani/pj, siht

20.12. Kilpi-lehti ilmestyy

Tapahtuma-aikataulu 2020 Word-tiedostona.

KYMJP:n henkilökunnan toimintapäivä Harjussa Perjantaina 11.10.2019

Killan jäsenet ovat kutsuttuja viettämään päivää Harjussa yhdessä pataljoonan henkilökunnan kanssa. Kokoontuminen Haminan Sotilaskodin edestä klo 10.00.

Ohjelmassa mm RUK-info, tutustumista Salpalinjaan sekä Harjun tilaan ja toimintaan, päiväkahvit Harjussa.

Haminasta Virolahdelle siirrytään yhteiskuljetuksin sekä Pv:n linja-autolla mikäli paikkoja on.

Tervetuloa!

KYMJP:n vuosipäivää ja pilkkikisaa

Muistutusta tulevista kiltatapahtumista!
Kymen Jääkäripataljoonan Kilta ry. Vuosipäivätapahtuma tiistaina 12.3.
– klo 18.00 seppeleenlasku Kolmen Kannaksen Koukkaajien muistomerkillä.
– Kahvitus klo 18.30 Wanhassa Veteraanissa (Kadettikoulunkatu 7).
– Klo 19.00 ohjelmaa mm KYMJP:n komentaja everstiluutnantti Markus Wahlsteinin esitelmä ja kiltamusiikkia.         Pukeutuminen arkipuku.

Ulkoilupäivä ja pilkkikilpailut Valkjärvellä lauantaina 16.3. Kokoontuminen parakeille (vanhan urheilukentän luota menevää tietä) klo 10.00.

Killan onkikilpailut Salmenvirralla 22.8.2018

Killan onkikilpailut pidettiin 22.8.2018Salmenvirralla, Kokkokallion väestösuojan maisemissa. Ylivoimaisen voiton kisassa otti Jari Uusikangas. Ohessa kaikki tulokset.

Liite 3 Kilta Hall 5-2018 Onkikilpailun tulokset

Vierailu Kymen jääkäripataljoonaan 4.10.2018

Kymen jääkäripataljoonan komentaja evl Markus Wahlstein on toivottanut killan jäsenistön tervetulleeksi vierailulle Vekaranjärvelle torstaina 4.10.
– Klo 09.00 Haminasta Sotilaskodin edestä
– noin klo 10.30 saapuminen PS-hallille jossa virtuaalikoulutusjärjestelmän (VBS) esittely, maj Antti Uljas.
– 11.30 lounas Pahkajärvellä.
– 12.00 KYMJP komentajan esittely, KYMJP:n nykytila ja ampumaleirin esittely.
– 12.45 Tst-ammunnan seuraaminen noin , ylil Lagerström.
– noin 14.30 Sauna henkilökunnan saunalla.
– noin 16.30 Paluukuljetuksen lähtö.

Ilmoittautumiset 26.9. mennessä Markulle 0442166034 tai Juhalle 0405158588.
Tervetuloa, laitetaan sana kiertämään!