Jäsentiedotteeseen 2024 tästä linkistä
huhti 30
Pahkajärvelle tiistaina 17.5.2022
KYMJP:n komentaja on kutsunut kiltalaiset pataljoonan vieraiksi seuraamaan koulutusta ja ammuntoja Pahkajärvellä tiistaina 17.5.2022.
Lähtö Haminasta, RUK:n kentältä klo 09.30
Valkealan ABC huoltoasemalla n klo 10.10. Varustus säähän ja ulkoiluun sopiva.
Ilmoittautuminen Juhalle 0405158588 , sp tai Markulle 0442166034 , sp 12.5. kuluessa. (Kuvat KARPR)
syys 19
Kymen jääkäripataljoonan uusi arki
Mietitkö koskaan, millaista arki Kymen jääkäripataljoonassa on syksyllä 2021? Viimeisen neljän saapumiserän aikana on kehittynyt uudenlainen arki joka kehittyy ja muuttuu yhä. Haastattelimme kolmea varusmiestä panssarijääkäri Aaltoa, Sharmaa ja upseerikokelas Linkolaa, jotka palvelevat pataljoonassa eri tehtävissä.
Paluu Vekaranjärvelle pitkien lomien jälkeen saattaa aluksi tuntua kankealta, mutta kuten panssarijääkäri Aalto toteaa: – palveluksessa tärkeintä on pitää pilke silmäkulmassa ja pitää positiivinen asenne. Myös panssarijääkäri Sharma palaa Vekaranjärvelle positiivisin mielin, sillä hän pitää uudesta palvelustehtävästään kirjurina. Reserviupseerikurssilta Haminasta palannut upseerikokelas Linkola palasi Vekaranjärvelle vastuutehtäviin iloisin mielin. Yleisesti ottaen osaa varusmiehistä jännittää paluu lomien jälkeen ja toiset taas ottavat sen rennommin.
Neljän viikon kiinniolojakso on pitkä ja se tuo kaikille omat haasteensa, uudelle saapumiserälle tämä oli ensimmäinen. Panssarijääkäri Sharma toimii yrittäjänä baarialalla ja pitkä poissaolo voisi tuoda hänen työelämään haasteita. Toimeliaana yrittäjänä Sharma pyrkii suorittamaan tehtävänsä tehokkaasti, jotta hänelle jää aikaa perheelle ja työasioiden hoitamiseen. Kirjurin tehtävässä on paljon yhteistä Sharman siviiliammattiin sisältäen paperitöitä, tilauksia ja kiireellisten asioiden hoitamista.
Harjoituksista ja maastosta tulee kokemuksista usein parhaimmat ja huonoimmat muistot. Ensimmäisen panssarijääkärikomppanian jääkärialiupseerilinja vietti maastossa kolme viikkoa putkeen. Kolmen viikon aikana Aalto pääsi toimimaan ryhmänjohtajana paikallispuolustusharjoituksessa, sekä partionjohtajana taisteluammunnoissa. Aalto koki partionjohtajan tehtävän kunniatehtävänä, ja oli tyytyväinen niin omaan kuin ryhmänsä toimintaan. Päivät maastossa menevät harjoituksissa, joista Aalto nautti kovasti. Illat saattoivat venyä pitkiksi teltanpystytysharjoituksissa, eli “telttaralleissa”, sekä muiden asioiden hoitamisissa. Aalto tuo esille hauskan muiston lähivartiovuorostaan: – Lämmitin johtajateltan kaminaa ja piippu irtosi täyttäen koko teltan savulla. Aalto toteaa johtajien olleen hieman tuohtuneita tapahtuneesta.
Upseerikokelas Linkola toteaa, että maastossa annetaan kaikkensa ja kasarmi on paikka jossa levätä, pienistä asioista voi nauttia – punkasta, suihkusta ja sotilaskodissa käymisestä. Linkola kertoo, että panssarijääkärilinjan menestys koulutuksissa tuottaa hänelle iloa. Linkolan tehtävä kokelaana ja valvojana on valmistella seuraavan päivän manööverit valmiiksi ja valvoa linjan toimintaa.
Vapaa-ajalla varusmiehet viettävät aikaa toistensa kanssa, käyvät kuntosalilla ja urheilevat, kuitenkin on muistettava koronarajoitukset ja yksiköiden väliset tapaamiset eivät ole mahdollisia. Kiinnioloaika vietetään tiiviisti samassa porukassa ja se voi tuottaa haasteita osalle varusmiehistä.
Tupakavereiden kanssa on tultava toimeen, vaikka väkisin. Oikeanlaisella johtamisella ja yhteishengen luomisella saadaan kuitenkin helpotettua palvelusta. Varusmiesten käytössä ovat sotilaspastori ja sosiaalikuraattori, joiden puoleen voi kääntyä vaikeina hetkinä.
Lomilla palautumisen tarve on suuri pitkän kiinniolojakson jälkeen. Lomilla inttiasiat jätetään pois mielestä ja nautitaan lomasta. Varusmiehet viettävät lomaa haluamallaan tavalla. Sharma hyppää heti kotiin päästyään sänkyyn nukkumaan. Aalto viettää aikaa tyttöystävänsä kanssa käyden esimerkiksi Linnanmäellä ja Seurasaaressa. Linkola pyrkii ottamaan joka päivästä kaiken irti ja kokemaan uusia asioita. Ennen lomia kuitenkin pitää siivota oma tupa ja kaappi, jotta kasarmi jää hyvään kuntoon odottamaan lomilta paluuta. Yleisesti ottaen varusmiehet ottavat kaiken irti lomistaan, jotta taas jaksaa palata uusien harjoitusten ja haasteiden pariin!
Teksti ja kuvat: Kymen jääkäripataljoonan mediavarusmiehet
touko 18
KUTSU kevätkokoukseen, lisänä sääntömuutos
KOKOUSKUTSU
Kymen Jääkäripataljoonan Kilta ry Kevätkokous pidetään Haminassa, Wanhassa Veteraanissa keskiviikkona 26.5.2021 klo 18.00. Käsitellään sääntöjen kevätkokouksen asiat ja lisäksi sääntömuutos. Kokouspaikalle voidaan ottaa enintään 20 henkilöä ja kokoukseen voi lisäksi osallistua nettiyhteydellä. Kaikkien osallistujien on ilmoittauduttava 23.5. kuluessa sähköpostiosoitteeseen tai puh 0442166034 (Markku). Kirjautumislinkki tulee ilmoittautuneille ed. päivänä. Sääntömuutoksen asiat ovat etukäteen luettavissa killan kotisivuilla www.kymjpkilta.com. Hallitus
Liitetiedostossa sääntöjen muutosesitys ja nykyiset säännöt , sääntömuutosesitystä on päivitetty 23.5. klo 17.35
SÄÄNTÖMUUTOS 2021 versio3 23-5-2021 klo 17.35
maalis 12
KYMJP:n komentaja everstiluutnantti Kimmo Sirniön puhe meille 12.3.2021
”Arvoisat kiltalaiset, jääkärit ja jääkärihenkiset!
Terveiset Kymen jääkäripataljoonasta!
Tänään 12.3. kuluvaa vuotta Kymen jääkäripataljoona täyttää 100 vuotta varsin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Tilanteesta johtuen erilaisten juhlallisuuksien ja paraatien järjestäminen sekä niiden seuraaminen on tällä hetkellä mahdotonta. Rajoitteet eivät kuitenkaan estä meitä juhlistamasta juhlapäivää. Me vain toteutamme sen tällä kertaa toisenlaisella tavalla. Paraatien ja juhlien aika on myöhemmin.
Miksi perinnepäivää vietetään 12.3. ja miksi juuri tänään KYMJP täyttää 100 vuotta?
Kymen Jääkäripataljoonan perinnepäivä periytyy aina vuoteen 1610, jolloin 12. maaliskuuta Jakob De la Gardien johtama sotajoukko valloitti Moskovan.
Kymen Jääkäripataljoonan varhaisin perinnejoukko-osasto on vuonna 1920 Joensuussa perustettu polkupyöräpataljoona 3, joka muodostettiin Hämeenlinnasta tuodusta Hämeen ratsurykmentin polkupyöräeskadroona sekä Viipurista tuodusta Karjalan ratsujääkärirykmentin polkupyöräeskadroonasta.
Vuonna 1936 joukko-osaston tehtäväksi annettiin Kuninkaallisen Preussilaisen Jääkäripataljoona 27:n perinteiden vaaliminen ja sen nimi muutettiin Jääkäripataljoona 3:ksi. Ja tiedoksenne niille, joille Jääkäripataljoona 27 historiallisena joukkona ei ole tuttu. Jääkäripataljoona 27 palveli Saksan armeijassa vuosina 1915-1918 ja se koostui Suomen itsenäisyyttä ajavista vapaaehtoisista. Näitä vapaaehtoisia kutsuttiin jääkäreiksi ja he olivat saaneet sotilaskoulutusta ja Saksan Hohen Lockstedtissa.
Talvisodassa JP3 toimi suojajoukkona ja osallistui muun muassa Joutselän ja Summan taisteluihin.
Jatkosodan hyökkäysvaiheessa JP3 taisteli niin Korpiselällä, Tuuloksessa, Syvärillä ja Äänisellä.
Asemasotavaiheessa JP3 osallistui taisteluihin muun muassa Kannaksen, Kuuterselän ja Vuosalmen taisteluihin.
Jatkosodassa JP3 oli sijoitettuna kuuluisaan kenraalimajuri Ruben Laguksen Jääkäriprikaatiin ja asemasodan aikana Panssaridivisioonaan. Tuolloin Mannerheim-ristin ritari Hynnisen johtama pataljoona oli mukana jatkosodan ja Lapin sodan ratkaisevimmissa taisteluissa, joissa pataljoona kärsi valitettavan suuria tappioita vihollisen ylivoiman vuoksi.
Pataljoonan perinnejoukko JP3 taisteli kovissa olosuhteissa niin talvi-, jatko- kuin Lapin sodassa. Nykyisellä panssarijääkärikoulutuksella löytyy historiallinen linkki sodanaikaiseen panssarivaunujen ja jääkäreiden yhteistoimintaan. Nostan esiin yhden JP3:n sodanajan keskeisimmistä opeista. Yhteistoimintaa jääkäreiden ja panssarivaunujen välillä on harjoiteltava ankarasti. Joukko, joka hyökkäsi panssarivaunujen tukemana ilman koulutusta, usein epäonnistui tehtävässään.
Vaikka aikaa on kulunut ja sotaveteraanit lähes jo poistuneet keskuudestamme. Muistakaa, että Suomea sellaisenaan ei olisi ilman heidän itsenäisyydelle antamaa merkittävää panosta. Kaikki kunnia sotiemme veteraaneille. Suomen itsenäisyydestä on maksettu kova hinta.
Sotien jälkeen pataljoona sijoitettiin Lahteen ja siitä edelleen vuonna 1953 Haminaan . Vuonna 1957 Kymen Jääkäripataljoonan nimen saanut itsenäinen joukko-osasto lakkautettiin vuoden 1990 alussa, jolloin se liitettiin Karjalan Prikaatin joukkoyksiköksi Vekaranjärvelle . Toiminta osana Karjalan prikaatia on antanut pataljoonalle mahdollisuuden harjoitella yhteistyötä kaikkien aselajien kanssa. Yhteistoiminnan harjoittelu aselajijoukkojen kanssa on luonut erinomaiset edellytykset uskottavien ja suorituskykyisten joukkojen kouluttamiselle.
Voidaan sanoa, että pataljoonalla on vaikuttava ja vivahteikas historia. Sillä on ratsuväen perinteitä ja ratsuväen kielekkeinen lippu. Sodanaikainen liikkuvuus saavutettiin pääosin jalan, polkupyörillä ja suksilla. Nyt 100 vuotta varsinaisen perustamisen jälkeen KYMJP:n varustuksena ja ajoneuvoina on maavoimien tulivoimaisin ja modernein kalusto. Kymen jääkäripataljoona tunnetaan koulutuksen korkeasta laadusta ja asenteesta, jossa tehtyyn työhön ja palvelukseen suhtaudutaan intohimolla. Henkilökunta on sitoutunut työhönsä ja haluaa kehittää omaa osaamistaan. Pataljoonassa palvelevia varusmiehiä kohdellaan ja tulee kohdella kunnioittavasti. Jokainen henkilökuntaan kuuluva tietää, että oma koulutuksen kädenjälki näkyy suoraan oman sodanajan joukon suorituskyvyssä. Henkilökunnan on ansaittava palvelusta suorittavien varusmiesten ja -naisten luottamus rauhanaikana suoritettavien näyttöjen perusteella.
Asevelvollisten keskuudessa Kymen jääkäripataljoona on haluttu palveluspaikka. Esivalintatilaisuudessa Kymen jääkäripataljoonaan oli tänäkin vuonna enemmän halukkaita kuin paikkoja olisi tarjolla. Mielekäs ja haastava varusmiespalvelusaika ja siihen liittyvät kokemukset kiirivät positiivisina tarinoina kaveripiirille. Varusmiehet ovat motivoituneita ja komentajana onkin ollut ilo seurata erilaisten yksiköiden ja joukkueiden positiivisen hengen kehittymistä heti palveluksen aloittamisesta alkaen. Melkoinen joukko erilaisia yksilöitä on jäänyt positiivisesti mieleen.
Kaikki tämä näkyy koulutettujen joukkojen laadussa ja niiden korkeassa tasossa. Kymen jääkärit ovat merkittävässä roolissa sekä vastuussa Kaakkois-Suomen alueella ylläpidettävästä sotilaallisesta valmiudesta. Pataljoonan yksiköt tuottavat uskottavaa puolustuskykyä maavoimien tärkeimpiin ja iskukykyisimpiin joukkoihin.
Sodanajan kokoonpanoihin siirryttäessä yhteishenki on ollut vahvaa ja siitä hyvänä konkreettisena esimerkkinä viime keväänä järjestetty panssarijääkäripataljoonan kertausharjoitus, jonka osallistumisprosentti yhteiskunnan haastavasta tilanteesta huolimatta oli historiallisen korkea. Kun kutsu tuli – siihen vastattiin. Reserviläisillä oli kova tahto tulla tapaamaan vanhoja palvelustovereita ja kertaamaan panssarijääkäreiden perustaitoja.
Tällaisten yhteisten reserviläistapaamisten järjestäminen on onneksi mahdollista aikaisempaa helpommin – kiitos sosiaalisen median. Viimeisen vuoden aikana yhteistyötä Kymen jääkäripataljoonan killan kanssa on suunniteltu ja tiivistetty korona tilanteesta huolimatta. Komentajana toivonkin, että erilaisten reserviläistapahtumien ja tapaamisten toteuttaminen sekä niiden tukeminen mahdollistetaan kiinteällä yhteistyöllä Kymen jääkäripataljoonan killan kanssa. Kiltaan liittyminen on maksutonta ja sen kautta on mahdollista tulla esimerkiksi tutustumaan Kymen jääkäripataljoonan koulutukseen, seuraamaan taisteluammuntoja tai järjestää muuta toimintaa kiinnostuksesta riippuen.
Pataljoonan perinteisiin liittyen on viime ja tämän vuoden aikana julkaistu kaksi kirjaa. Lauri Hietaniemi on kirjoittanut elämänkerran talvisodassa komppanian päällikkönä sekä jatko- ja Lapinsodan aikana pataljoonan komentajana toimineesta Mannerheim-ristin ritarista Jouko Hynnisestä. Lisäksi tietokirjailija Mikko Laiho on julkaissut juuri teoksen ”Jääkäripataljoona 3 sodassa”. Suosittelen kirjoja niille, jotka ovat sotahistoriasta kiinnostuneet, vaikka toisen kirjan lukeminen onkin itselläni vielä vaiheessa.
Koska tätä juhlapäivää ei päästä juhlistamaan sille kuuluvalla arvokkuudella. Suunnitelmissa on, että paraati, kalustoesittely ja muut juhlallisuudet järjestetään 3.9.2021 Kouvolassa turvallisuustapahtumaan liittyen. Toivotan kaikki tervetulleeksi tilaisuuteen.
Ajat ovat nyt kaikille haastavat. Nyt, jos milloinkaan aikaisemmin rauhanaikana, tarvitsemme tukea toinen toisiltamme tilanteesta selviämiseksi. Olemme kaikki saaneet kasvaa yhteiskunnassa, jonka perustana on yksilön hyvinvointi osana yhteiskuntaa.
Valitettavan moni yksilö on nyt jäänyt yksin ja eristyksiin yhteiskunnassa. Muistakaa tukea kotiväkeä sekä ystäviä ja auttaa heitä selviämään näistä vaikeista ajoista. Puhelinsoitto tai viesti silloin tällöin muistuttaa, että heitä ei ole unohdettu. Niin täällä palveluksessa kuin sen ulkopuolellakin , tuetaan toisiamme ja autetaan palvelustovereita ja ystäviä jaksamaan eteenpäin. Kaveria ei jätetä.”
100 -vuotisterveisin
Kymen jääkäripataljoonan komentaja
Kimmo Sirniö
”Kaarti päälle – Jääkärit kärkeen!”
helmi 02
KYMJP mukana RUK:n oppilaiden loppusodassa
joulu 15
Tervetuloa Kymen jääkäripataljoona!
maalis 16
Kymen jääkäripataljoonan vuosipäivää 12.3. vietettiin Wanhassa Veteraanissa
Kymen jääkäripataljoonan vuosipäivää 12.3. vietettiin killan omalla tilaisuudella Wanhassa Veteraanissa. Tilaisuudessa mm. kuultiin musiikkiesitys ja jaettiin killan huomionosoituksia. Onnittelut palkituille!
maalis 16
TIEDOTE KILLAN TAPAHTUMIIN LIITTYEN
Ulkoilupäivä 21.3. on peruttu. Samoin myös muut killan tapahtumat perutaan toistaiseksi. Kevätkokouksen asiat käsitellään erikseen tai syyskokouksessa.
Seuraa killan ilmoituksia Reimarin palstalla, killan sivuilla www.kymjpkilta.com ja Facebookissa ”Kymen Jääkäripataljoonan Kilta”.
Killan hallitus
helmi 07
Marskin ritari Jouko Hynnisestä tekeillä kirja
Filosofian tohtori Lauri Hietaniemi on tekemässä kirjaa Mannerheim-ristin ritari Jouko Hynnisestä. Kirja painottuu Jouko Hynniseen ja myös JP 3:n historiaan. Kiltalaiset, jos teillä on äänitteitä, haastatteluja ja muuta materiaalia Jouko Hynnisestä tai teillä on henkilökohtaisia kokemuksia, ottakaa yhteyttä , puh 044-2166034 tai , puh 040-5532764.
http://www.mannerheim-ristinritarit.fi/ritarit?xmid=27
helmi 07
Killan kevätkokous 8.4.2020
Kymen Jääkäripataljoonan Kilta ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään keskiviikkona 8.4.2020 klo 18.00 Wanhassa Veteraanissa, Kadettikoulunkatu 7, Hamina alkaen kahvituksella.
(YP: Ohjelma tarkentuu myöhemmin.)
Tervetuloa!
KymJP:n Kilta ry, hallitus
helmi 07
Kymen jääkäripataljoonan vuosipäivää juhlistetaan 12.3.2020
Kymen jääkäripataljoona viettää perinnepäivää Vekaranjärvellä perjantaina 8.3 perinteisin menoin.
Täällä Haminassa vietämme ko. päivää killan tapahtumana tiistaina 12.3, joka on virallinen vuosipäivä. Aloitamme klo 18.00 seppeleenlaskulla Kolmen kannaksen koukkaajien muistomerkille, josta siirrymme Wanhan Veteraanin tiloihin klo 19.00 alkaen viettämään ohjelmallista tilaisuutta kahvitarjoiluineen. Musiikin ja kahvittelun ohella kuuntelemme Kymen jääkäripataljoonan komentajan esitelmän.
Jäsenet, varatkaa almanakasta aikaa tilaisuudelle, pukeutumiskoodina – arkipuku.
tammi 29
TAPAHTUMA-AIKATAULU 2020
TAMMIKUU Paikka/järjestelee
23.01. to Hallituksen kokous klo 18.00. Wanha Veteraani/pj, siht, hall
HELMIKUU
10.02. ma Hallituksen kokous klo 18.00. Wanha Veteraani/pj, siht, hall
MAALISKUU
12.03. to KymJP:n vuosipäivä/Kilta klo 18.00. JP kenttä+Wanha Veteraani/hallitus
13.03. pe KYMJP:n perinnepäivä. Vekaranjärvi/hallitus, pyörä
13.03. pe Talvisodan päättymispäivä. Hamina
21.03. la Ulkoilupäivä ja Pilkkikilpailut. Valkjärvi/koul+hallitus
HUHTIKUU
08.04. ke Killan kevätkokous klo18 (kahvi 18.00). Wanha Veteraani/hallitus
27.04. ma Kansallinen veteraanipäivä. Hamina/perinne
TOUKOKUU
01.05. Aineisto Kilpi-lehteen (8.5. mennessä).
08.05. pe KARPR:n vuosipäivä. Vekaranjärvi/pj
17.05. su Kaatuneiden muistopäivä. Hamina/perinne
27.05. ke Kiltayhtymän kokous. Vekaranjärvi/pj
KESÄKUU
04.06. to Puolustusvoimien lippujuhlan päivä. Hamina/perinne
20.06. Kilpi-lehti ilmestyy
Vko 26. Hallituksen kesäkokous. Länsikylän tukikohta/pj, siht
ELOKUU
1.8.-8.8. Hamina Tattoo
19.08. ke Killan onkikilpailut. Hamina/koul
SYYSKUU
06.09. su Pistooli- ja kiväärikilpailu klo 13.00. Lupinmäki/koul
Vko 38. Hallituksen kokous klo 18, syysk.asiat. Wanha Veteraani/pj, siht
? .. Yhteistyötapahtuma KYMJP. Pahkajärvi
LOKAKUU
15.10. to Killan syyskokous klo 18.00 kahvit. Wanha Veteraani/hallitus
20.10. Aineisto Kilpi-lehteen (23.10.menn). Pj, siht, hall
MARRASKUU
08.11. su Isänpäivän kirkkohetki. Hamina/kultt-hengtmk
JOULUKUU
06.12. su Itsenäisyyspäivän tapahtumat. Hamina/perinne
.12. KYMJP:n kotiuttamisjuhla. Vekaranjärvi/hallitus, pyörä
17.12. to Hallitus ja talkooväen jouluateria. Wanha Veteraani/pj, siht
20.12. Kilpi-lehti ilmestyy
Tapahtuma-aikataulu 2020 Word-tiedostona.
syys 24
KYMJP:n henkilökunnan toimintapäivä Harjussa Perjantaina 11.10.2019
Killan jäsenet ovat kutsuttuja viettämään päivää Harjussa yhdessä pataljoonan henkilökunnan kanssa. Kokoontuminen Haminan Sotilaskodin edestä klo 10.00.
Ohjelmassa mm RUK-info, tutustumista Salpalinjaan sekä Harjun tilaan ja toimintaan, päiväkahvit Harjussa.
Haminasta Virolahdelle siirrytään yhteiskuljetuksin sekä Pv:n linja-autolla mikäli paikkoja on.
Tervetuloa!
maalis 06
KYMJP:n vuosipäivää ja pilkkikisaa
Muistutusta tulevista kiltatapahtumista!
Kymen Jääkäripataljoonan Kilta ry. Vuosipäivätapahtuma tiistaina 12.3.
– klo 18.00 seppeleenlasku Kolmen Kannaksen Koukkaajien muistomerkillä.
– Kahvitus klo 18.30 Wanhassa Veteraanissa (Kadettikoulunkatu 7).
– Klo 19.00 ohjelmaa mm KYMJP:n komentaja everstiluutnantti Markus Wahlsteinin esitelmä ja kiltamusiikkia. Pukeutuminen arkipuku.
Ulkoilupäivä ja pilkkikilpailut Valkjärvellä lauantaina 16.3. Kokoontuminen parakeille (vanhan urheilukentän luota menevää tietä) klo 10.00.
loka 07
Killan onkikilpailut Salmenvirralla 22.8.2018
Killan onkikilpailut pidettiin 22.8.2018Salmenvirralla, Kokkokallion väestösuojan maisemissa. Ylivoimaisen voiton kisassa otti Jari Uusikangas. Ohessa kaikki tulokset.
syys 16
Vierailu Kymen jääkäripataljoonaan 4.10.2018
Kymen jääkäripataljoonan komentaja evl Markus Wahlstein on toivottanut killan jäsenistön tervetulleeksi vierailulle Vekaranjärvelle torstaina 4.10.
– Klo 09.00 Haminasta Sotilaskodin edestä
– noin klo 10.30 saapuminen PS-hallille jossa virtuaalikoulutusjärjestelmän (VBS) esittely, maj Antti Uljas.
– 11.30 lounas Pahkajärvellä.
– 12.00 KYMJP komentajan esittely, KYMJP:n nykytila ja ampumaleirin esittely.
– 12.45 Tst-ammunnan seuraaminen noin , ylil Lagerström.
– noin 14.30 Sauna henkilökunnan saunalla.
– noin 16.30 Paluukuljetuksen lähtö.
Ilmoittautumiset 26.9. mennessä Markulle 0442166034 tai Juhalle 0405158588.
Tervetuloa, laitetaan sana kiertämään!